Controller till Kalmar

Bergkvarabussgruppen är ett av Sveriges största bussföretag med en modern fordonspark bestående av drygt 1 200 högklassiga fordon. Koncernen har verksamhet på 30 orter och sysselsätter ca 1 700 årsanställda.
Bergkvarabuss AB ingår i koncern Mekka Traffic där även Ölvemarks Holiday, Scandorama, Sohlberg Buss, Traveller Buss AB, BussPersson AB, Bussanova AB, Elite Traffic GmbH m.fl. ingår. Företaget är delägare i det danska företaget Anchersen ApS samt det norska bolaget Busscharter.no AS. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter dryga 2 miljarder kr. Läs mer på www.bergkvarabuss.se 

 
Du kommer vara en del av Mekka-koncernens ekonomi- och löneavdelning som idag består av 14 medarbetare. Dina arbetsuppgifter kan komma att vara mycket varierande då koncernen är inne i ett mycket expansivt och spännande skede med ny ägarstruktur. Tjänsten är placerad vid bolagets huvudkontor i Kalmar.
 
Arbetsuppgifter:
Som controller hos oss får du arbeta med att analysera och följa upp hela  koncernen genom att ta fram resultat- och lönsamhetsuppföljning samt månadsvis rapportera och kommunicera resultat. Du kommer att säkerställa företagets finansiella riktlinjer och rutiner. En viktig del av dina uppgifter blir att aktivt arbeta tillsammans med de operativa verksamheterna för att utveckla och implementera våra rapport- och analysverktyg.
  
Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen ser vi att du är civilekonom eller motsvarande. Du har några års erfarenhet inom redovisning/controlling, gärna från liknande verksamhet. Du har god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt både muntligt och skriftligt på svenska såväl som engelska. Det krävs att du har kunskaper i Excel på avancerad nivå. Det är meriterande om du har mycket goda kunskaper i affärssystems uppbyggnad (gärna Dynamics NAV), BI-verktyg samt databasfrågor.
 
Som person krävs att du är noggrann, strukturerad och affärsorienterad. För att kunna lösa problem och vara ett bollplank mot beslutsfattare behöver du vara analytisk och kreativ.  Du trivs med att självständigt kunna driva och skapa goda resultat genom proaktivt förbättringsarbete.
 
Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande koncern med stark tillväxt där ditt arbete kommer att göra skillnad i organisationen såväl som i kollektiv- och beställningstrafik.
 
 Ansökan:
Ansökan skickas till: staffan.karlsson@bergkvarabuss.se alternativt Bergkvarabuss AB, Box 853, 391 28 Kalmar. Ange att du söker tjänsten Controller i ämnesrad i mailet.  Vi emotser din ansökan snarast då vi gör ett löpande urval. Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till fortsatt förlängning. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ekonomichef Staffan Karlsson tel 0480-425541