Miljö- och kvalitetschef till Kalmar

Bergkvarabussgruppen är Sveriges största privatägda bussföretag med en modern fordonspark bestående av drygt 1 000 högklassiga fordon. Koncernen sysselsätter ca 1 600 årsanställda. Bergkvarabuss AB ingår i koncern Mekka Traffic där även Ölvemarks Holiday AB, Scandorama AB, Traveller Buss AB, BussPersson AB, Sohlberg Buss, Bussanova AB och Elite Traffic GmbH ingår. Företaget är delägare i det danska företaget Anchersen ApS samt det norska bolaget Busscharter.no AS. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter ca 2 miljarder kr. 

Bergkvarabuss söker en miljö- och kvalitetschef för att driva koncernens frågor inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö. Arbetet bedrivs från huvudkontoret i Kalmar och innebär tät kontakt med alla delar av koncernen och en del resor inom Sverige. Befattningen innebär ansvar för att depåerna runt om i Sverige följer de interna och externa direktiv inom tjänstens ansvarsområden. Innehavaren av tjänsten är ledningens representant i miljö- och kvalitetsfrågor.

Arbetsuppgifter
Kvalitet- Kvalitets- och processutveckling för ett kundorienterat arbetssätt och överföring av krav och mål till företagets verksamhetssystem. Ansvar för att säkerställa att kvalitetsledningssystemet enligt ISO 9001:2015 införs och underhålls. Årliga uppföljningar via checklistor, medarbetarundersökningar och interna revisioner. Rapportering av kvalitets- och miljöledningssystemets prestanda till koncerngruppen, inklusive rekommendationer till förbättringar. Uppdatering av dokumentation, support till depåerna, planering av möten, initiera och utveckla kvalitetsarbetet såväl i den dagliga driften som vid större anbudsupphandlingar. Stödfunktion till chefer genom sakkunskap inom områdena processorientering, kvalitetsverktyg, SIQ, standarder, miljölagstiftning och miljöfrågor.

Miljö – Införa och underhålla miljöledningssystem enligt ISO 14001:2015. Upprätthålla kontakter med kommunernas miljönämnder, formulera de dokument som miljötillstånden kräver, driva koncernens utveckling mot en miljöanpassad verksamhet samt dokumentera detta i miljöplanen, uppdatera miljöplan samt övervaka att planens aktiviteter utförs samt bistå vid miljöberäkningar. Sammanställning av uppgifter och rapportering av företagets miljöarbete internt och externt.

Arbetsmiljö- Stöd till verkstäder och trafik genom att utveckla arbetsmiljöplanen och driva det systematiska arbetsmiljöarbetet. Uppdatera lista med lokalt arbetsmiljöansvariga och stödja dessa i kontakter med myndigheter. Underhålla goda förbindelser med arbetsmiljöverket och fackliga organisationer.

Kvalifikationer
Ingenjör eller akademiker inom teknik eller naturvetenskap
Goda kunskaper i Microsoft Office och allmän god datavana
God förmågan att uttrycka dig i tal och skrift
Flytande engelska i tal och skrift
Meriterande är erfarenhet av miljöarbete och kvalitetsarbete, kvalitetsmodellen SIQ och kunskaper i tyska.

Personliga egenskaper
Initiativrik, drivande, stresstålig, effektiv och noggrann.
Flexibel och en god förmåga till samarbete.
Värdesätter att jobba under eget ansvar och har förmåga att självständigt lösa problem och driva egna projekt.
Kommunikativ och hög social kompetens. Rollen innebär att informera om och följa upp gällande lagar och myndighetskrav i företaget.
Lösningsorienterad och har en analytisk förmåga att se helheten.
Du ser möjligheter och har drivkraften att applicera dessa på verksamheten i sin helhet på ett affärsinriktat sätt.

Arbetstider
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
                   
Ansökan till tjänsten
Frågor kan du ställa till teknisk chef Carl Johan Rydh 076 76 29 899. Du sänder din ansökan med personligt brev och CV till carl.johan.rydh@bergkvarabuss.se snarast eller senast 2017-03-13. Ansökningar behandlas löpande.